Translate

2013. június 23., vasárnap

2013.06.22 - szombat <---> Budapest - Ócsa - Üllő - Gyömrő - Maglód - Budapest (kb. 80km)


Június 22 szombat reggel 8:00

Találka Hetessel a Haller utcai Shell kútnál. Ő addigra már kábé 5km-t lenyomott, ez a táv rám is fog várni a körünk végén a Jászberényi úttól, ahol majd ketté válunk.
Minden jól indult. Nem volt még tikkasztóan meleg, így kényelmesen megkezdhettük a kerekezést Ócsa irányába. Nyugodt tempóban 1 óra 15 perc alatt a város főterén pihentünk. Ettünk-ittunk mászkálgattunk, majd 5-10 perc pihi után újból nyeregbe pattantunk. Ócsáról Üllő felé vettük az irányt. Nem tudom honnan a fenéből gondoltam, de valahogy azt hittem, hogy nem lesz nagy távolság a két település között. Tévedtem... Valójában 13,5 km nem is számít hosszú útnak, de az aszfaltról felfelé áramló meleg, illetve az erős napsütés együttesen szívta az erőnket. (Na, valami ilyesmire számítok majd a Balaton körül is...) 44 km megtétele után volt a következő pihenőnk Üllő központjában. Szintén kaja-pia meg egy kis nyújtás, és szintén 5-10 perccel később már megint tekertünk. Gyömrő volt a következő célállomás. Ahonnan indultunk ki is volt táblázva, hogy még 5 km, de azt nem tudtuk, hogy most szép lassan indul az emelkedős szakasz. 5 km emelkedő után beértünk Gyömrőre. Meg kellett állnunk pihenni, mert elég sokat kivett belőlünk ez a szakasz. Betértünk egy italnagykerbe. Hetes vett egy üveg sört, amit felesben benyomtunk. Jó kis plusz energia volt ez. :-) Utána a "
Maglód "vége" tábláig meg sem álltunk, mentünk mint a golyó, pedig az is emelkedő volt szinte végig. Maglódtól viszont már egyenes út vezetett a Jászberényi út elejéig, ahol elköszöntünk egymástól, és mindketten hazafelé vettük az irányt.
Nettó 4 óra 6 perc tekerés után értem haza. Jó kis erőpróba volt!

Este még le szerettem volna nyomni a már "szokásos" napi 30-35 km-emet Budapest körül, de a bicó nem így gondolta. Indulás előtt kb. fél órával vettem észre, hogy az első kerekem a felnin áll. Kiszedtem a kereket a villából, majd a belsőt is, és egy rövid nyomozás után megtaláltam a problémát. Egy kábé gombostűhegy méretű ici-pici lyuk miatt eresztett le a kerék. Hogy hol sikerült összeszednem valamit, azt nem tudom, de vennem kell új belsőt, sőt pluszban még vagy 2 db-ot, nehogy a Balcsi körül is így járjak. "Szerencsére" spéci belsőt kell vennem, aminek a mérete 26 x 1.95/2.125 és persze normál esetben csak 26 x 1.75/2.1 méretűt lehet multiknál vásárolni (pl. Decathlon; OBI; Praktiker). Sajnos így hétvégén csak a nagy áruházak jöhetnek szóba, ugyanis a kicsi kerékpárüzletek mind zárva vannak. Így ha vasárnap nem sikerül belsőt szereznem, akkor hétfőre marad a kerék megjavítása, és megint pár nap kényszerpihenőre leszek ítélve...

De sebaj. 2 hét múlva már nyomjuk a teljes Balaton kört....




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése